#PROДіалог: 19 лютого – Круглий стіл «Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу»

07-02-2019

67% поголів’я великої рогатої худоби (ВРХ) і 46% свиней в Україні зосереджено в господарствах населення. При цьому складна і непрозора процедура ідентифікації та реєстрації тварин призводить до відсутності простежуваності на ринку і недієвості контролю за безпечністю та якістю м’ясної продукції. В результаті, в умовах поширення захворювань тварин, маємо суттєве зниження поголів’я, фінансові збитки бізнесу та незахищеного споживача.

Як забезпечити повноцінну систему простежуваності на ринку? Що допоможе встановити прозорі правила ідентифікації та реєстрації тварин? Як створити адекватне для потреб ринку і споживачів регулювання? Як зменшити економічні збитки від спалахів АЧС і забезпечити стабільне зростання галузі?

Відповіді держава та бізнес шукатимуть 19 лютого під час Круглого столу «Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу».

Участь у заході візьмуть:

  • Володимир Топчій, Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України
  • Ксенія Ляпіна, Голова Державної регуляторної служби України
  • Представництво ЄС в Україні
  • Володимир Лапа, Голова Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
  • Микола Мороз, Гендиректор Директорату з безпечності та якості харчових продуктів Мінагрополітики
  • Олена Альшанова, Заступник директора Департаменту – начальник відділу розвитку галузей тваринництва, Мінагрополітики
  • Ірина Паламар, Голова Асоціації тваринників України
  • Наталія Дремблюга, Асоціація виробничих та переробних підприємств м’ясної галузі «М’ясо України»
  • Оксана Юрченко, Віце-президент асоціації «Свинарі України»
  • Ігор Клименюк, Директор ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин»
  • Віталій Павлівський, Асоціація «М’ясної галузі»
  • Володимир Попов, Національна асоціація виробників м’яса та м’ясопродуктів України “Укрм’ясо”
  • Олексій Гончарук, Глава BRDO
  • Андрій Заблоцький, Керівник сектору “Сільське господарство”, BRDO

Експерти BRDO провели системний перегляд регулювання ринку м’яса і вносять свої висновки на публічне обговорення. Детально – на www.regulation.gov.ua. Долучайтеся до діалогу!

Місце: м. Київ, Klitschko Expo (вул. В. Васильківська, 55)

Час: 10:00 – 12:00, 19 лютого 2019 р.

Програма заходу тут.

Реєстрація за посиланням. Детальна інформація за номером: 063 440 47 07.

Акредитація ЗМІ на o.kurbashnova@brdo.com.ua.

Партнери