Новини
04.02.2016

ДРС підтримала пропозиції BRDO щодо проекту ліцензійних умов Мінприроди

 

Державна регуляторна служба підтримала пропозиції Офісу ефективного регулювання BRDO, які стосувалися вдосконалення проекту ліцензійних умов Міністерства екології та природних ресурсів України щодо поводження з небезпечними відходами.  Про це йшлось на нараді 3 лютого у ДРС.

«ДРС вдалося створити ефективний та дієвий механізм обговорення проектів регуляторних актів всіма зацікавленими сторонами, – вважає Володимир Головатенко, керівник напряму «Контроль і нагляд» BRDO. – Наслідком такої ефективної роботи будуть ліцензійні умови, які не тільки спрощують процедуру доступу суб’єктів господарювання на ринок ліцензування, а й закріплюють прозорі вимоги для їх подальшої діяльності».

Нагадаємо, експерти Офісу звертали увагу на невідповідність цього проекту вимогам цілої низки законодавчих актів.

Зокрема,  під час наради ДРС звернула увагу на те, що ліцензуванню підлягає саме «поводження» з небезпечними відходами,  а не «операці] з поводження», як це пропонувалось у проекті Мінприроди. У зв’язку з цим міністерству було запропоновано або внести відповідні зміни до закону про ліцензування, або врахувати його вимоги в розробленому проекті.

Крім того, на нараді погодили виключити з проекту ліцензійних умов обов’язок здобувача ліцензії подавати копії документів, які є у володінні суб’єктів надання адміністративних послуг. А також будуть виключені норми, які дублюють повноваження інших контролюючих органів, зокрема, повноваження Державної інспекції України з питань праці та Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій.

ДРС закликало Мінприроди привести розроблений проект відповідність до вимог Законів України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про адміністративні послуги» та Закону “Про ліцензування видів господарської діяльності”.