BRDO продовжує роботу над доопрацюванням концепції приєднання до енергомереж

Експерти Офісу ефективного регулювання (BRDO) спільно з Українською будівельною спільнотою провели робочу зустріч з радником міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергієм Чехом. У ході заходу обговорили проблемні питання та пропозиції щодо доопрацювання концепції приєднання до енергомереж, яка розроблена робочою групою при комітеті ПЕК Верховної Ради України за участі регулятора, експертів, учасників ринку, народних депутатів та експертів BRDO.

Учасники зустрічі наголосили, що згадана концепція є прогресивним кроком у частині оптимізації та спрощення процедури приєднання до електричних мереж, проте потребує доопрацювання. Зокрема, в частині можливості компенсації витрат компаній-забудовників на створення лінійної складової приєднання до мереж.

Сергій Чех, у свою чергу, зауважив, що обговорення запропонованої концепції приєднання є критично важливим, адже це можливість розставити нові акценти, які в результаті можуть задовольнити інтереси всіх учасників процесу.

Учасники зустрічі домовились продовжити роботу щодо доопрацювання концепції з метою якнайшвидшого ініціюванні її схвалення через імплементацію у чинне законодавство.