Новини
07.04.2017

BRDO провело аналіз впливу законодавчої процедури щодо імплементації Угоди про асоціацію

Експерти Офісу проаналізували причини відтермінування виконання Угоди про асоціацію, зокрема у сфері імплементації європейського законодавства. Дослідження проводилось спільно з експертами FORBIZ, Association4U, Rada for Europe, SAFPI, IFSSU під загальним керівництвом Представництва ЄС в Україні.

Ключовий фокус – аналіз  чинного українського законодавства, яке регулює процедуру розробки та прийняття законів та підзаконних нормативно-правових актів. Особлива увага була приділена питанню перевірки відповідності проектів нормативно-правових актів праву ЄС.

6 квітня дослідження було презентовано експертами BRDO на зустрічі з Віце-прем’єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе та Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі.

Під час презентації обговорили слабкі місця процесу адаптації законодавства України до законодавства ЄС, зокрема, у сфері юридичних та законотворчих процедур та обмінялися певними ідеями щодо їхнього вирішення.

За результатами досягнуто домовленості, що команда експертів, яка готувала дослідження і Урядовий офіс з питань європейської та євроантлантичної інтеграції співпрацюватимуть щодо впровадження рекомендацій дослідження.

Найближчим часом дослідження, також буде презентовано парламентаріям.