Новини
08.02.2016

BRDO разом з USAID ЛЕВ та EasyBusiness погодили фінансову модель підключення до електромереж

Офіс ефективного регулювання BRDO разом з Програмою USAID «Лідерство в економічному врядуванні» та EasyBusiness погодили основні механізми та принципи фінансової моделі отримання доступу до електромереж.  Про це повідомив керівник напряму «Енергетика» BRDO Олексій Оржель.

«Ми погодили, що процедури та механізми фінансової моделі мають бути прозорими. Інформація щодо вартості підключення має бути доступна. Також заявник має чітко розуміти терміни та вартість приєднання до електромереж», – зазначив Олексій Оржель.

За його словами, фінансова модель має бути стійкою та  стабільною,  вона повинна передбачати покриття витрат на приєднання енергопередавальної компанії.

Ця модель буде включена у законопроект щодо спрощення процедур підключення до електромереж, над яким працював Офіс ефективного регулювання BRDO за участю експертів Програми USAID ЛЕВ у  межах робочої групи Міністерства економічного розвитку та торгівлі. Законопроект готовий до подання у парламент.

Нагадаємо, запровадження оптимізованої процедури стандартного приєднання до електромережі, на думку експертів BRDO, дозволить бізнесу зекономити понад 5 тисяч гривень на кожній процедурі приєднання. Для всієї країни ця сума склала б понад 285 мільйонів гривень.