Новини
20.02.2018

Держархбудінспекція та BRDO спільно працюватимуть над модернізацією системи контролю та нагляду в будівництві

Держархбудінспекція та BRDO об’єднують зусилля у пошуку механізмів вдосконалення роботи будівельного сектору України. Відповідний Меморандум про співпрацю було підписано сьогодні.

Згідно з Меморандумом, метою співробітництва ДАБІ та BRDO є визначення базових засад модернізації та удосконалення нормативно-правової бази системи державного нагляду (контролю) у сфері містобудівної діяльності, а також створення сприятливого середовища для провадження господарської діяльності, розвитку малого і середнього підприємництва та залучення інвестицій у галузь будівництва.

Держархбудінспекція також, долучається до роботи з наповнення і вдосконалення  пілотного модуля планування заходів державного нагляду (контролю) – ІАС ДНК, зокрема щодо внесення інформації про планові перевірки.

 «Потреба зміни підходів до контролю в будівництві вже давно назріла, тому ДАБІ вивчає питання перегляду системи інспекційних функцій. Основна ідея – це орієнтація не на виявлення, а на запобігання вчиненню порушень у сфері містобудування. Тобто перехід від карального вектору до партнерської роботи з бізнесом, надання максимальної консультативної підтримки. Такий підхід підвищить якість та безпеку об’єктів, що будуються, сприятиме довірі до контролюючих органів з боку українських та іноземних забудовників, а також громадськості. А в сукупності з якісними дозвільними процедурами стимулюватиме будівельні процеси в країні», – зазначив Олексій Кудрявцев.

«Для самої інспекції робота в системі ІАС це можливість планувати та ухвалювати рішення щодо розвитку системи державного контролю, формувати державну політику у своїй сфері на основі серйозної аналітики, – зазначив Голова BRDO Олексій Гончарук. – Така активна позиція Державної архітектурно-будівельної інспекції є свідченням того, що система контролю та нагляду готова до переформатування в ризикоорієнтовану систему та впровадження якісних змін у регуляторному полі щодо цього».