Новини
11.03.2016

ДРС підтримала пропозиції експертів та бізнесу до проекту ліцензійних умов щодо лікарських засобів – BRDO

Державна регуляторна служба підтримала пропозиції та зауваження до ліцензійних умов щодо виробництва, торгівлі та імпорту лікарських засобів, які були напрацьовані експертами Офісу ефективного регулювання BRDO та представниками від бізнесу.

Про це йшлося 11 березня на нараді у ДРС, під час якої обговорювали проект постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних компонентів)”.

Керівник напрямку нагляду та контролю BRDO Володимир Головатенко та експерт BRDO Леонід Литвиненко висловили пропозиції та зауваження до постанови, які були напрацьовані спільно з представниками бізнесу під час круглого столу, організованого Офісом.

«ДРС активно співпрацює з експертами та представниками бізнесу в сфері оптимізації регуляторної політики. Таке партнерство держави, експертного середовища та представників бізнесу гарантує впровадження насправді ефективних регуляторних ініціатив, які гарантують баланс інтересів держави і бізнесу», – вважає Володимир Головатенко.

Хоча робота над проектом цієї постанови ще не закінчена, більшість питань, які потребували взаємопорозуміння між ДРС, експертним середовищем і представниками бізнесу, вже подолано. Наслідком такої ефективної взаємодії стануть справді ефективні умови ліцензування, які сприятимуть розширенню асортименту ліків, їх якості та оптимальній ціні.  

Нагадаємо, що BRDO на своєму сайті відкрив спеціальний розділ, у якому публікуватимуться ліцензійні умови, що надходять від ДРС та Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Офіс ефективного регулювання закликає представників бізнесу та громадськість долучатись до цього процесу та надсилати свої пропозиції на [email protected]. Усі пропозиції та зауваження, що надходитимуть на адресу Офісу ефективного регулювання BRDO будуть враховані при підготовці висновків.