Новини
28.09.2018

Експорт комп’ютерних послуг зріс на 29% за перше півріччя 2018 року

За матеріалами mind.ua

За l півріччя ураїнська ІТ-індустрія принесла економіці $1,5 млрд експортної виручки. Цей показник на 29% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це з посиланням на дані НБУ пишуть експерти Асоціації IT Ukraine та Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Так, зазначена сума отримана лише від експорту комп’ютерних послуг. Ряд консталтингових послуг в категорії «Інші послуги» в розрахунках не використані.

В цілому, український ринок ІТ-послуг демонструє стабільно високі темпи росту: за результатами 2017 року обсяг виручки становить $3.6 млрд. (за даними PwC), а кількість ІТ-спеціалістів склала понад 120 000 осіб із середнім рівнем оплати праці у $1 800-2000 на місяць.

Разом з цим, очільники ІТ-компаній, що працюють на території України, зазначили, що у перспективі 3-5 років очікують зростання кількості українських розробників до 200 000-300 000 чоловік, а загальна динаміка розвитку галузі складе близько 30-40% рік до року.

Для досягнення таких показників державі та гравцям ринку необхідне комплексне вирішення нагальних проблем, серед яких: спрощення працевлаштування іноземців, розвиток кадрового капіталу та системи освіти, скасування застарілих регуляторних бар’єрів, розбудова ІТ-екосистеми та робота над створенням українських технологічних парків.