Кулуарну плітику в Україні потрібно замінити публічною, – Олексій Гончарук

Голова BRDO Олексій Гончарук виступив на форумі “Публічна політика на місцевому рівні: діалог заради розвитку”: “Сьогодні Україна на шляху від держави-поводиря до держави-партнера. Раніше всі рішення ухвалювалися в центрі, в Москві, а нам спускалися готові плани, п’ятирічки, десятирічки. Діяла суспільна угода: поводир веде громадян, як стадо баранів, у “світле майбутнє”, а ми не ставимо зайвих питань і намагаємося не висовуватися. Громадяни розглядалися як ресурс або як джерело загроз для держави.
 
Цей підхід потрібно змінювати. Ми маємо трансформуватися на клієнтів, які платять податки і вимагають від держави якісних послуг. Не треба нас вчити жити чи вести в світле майбутнє, ми самі побудуємо його власними руками. А ви забезпечте прозорість, врахування наших інтересів, діалог і якісні послуги.
 
Сьогодні в Україні процвітає кулуарна політика. Більшість документів в Уряді готується, знаєте, для кого? Для прокуратури. Всі ці закручені, пишномовні порожні фрази в документах, які ніхто не розуміє, пишуться для правоохоронних органів, які потім захочуть відкрити справу на чиновника. Але це абсурд, так не має бути. Ми в BRDO допомагаємо поставити державу на рейки якісної публічної політики”.
 
Також він додав, що сьогодні критично важливо розвивати хороші ініціативи в регіонах. Хтось знає, як відкрити автомийку в Жмеринці? А як зробити барбер шоп в Козятині? А ми знаємо, і розповідаємо про це на: ▶️ http://regulation.gov.ua/startup