Новини
15.12.2016

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України розпочинає аналіз регуляторних актів у пілотних ринках

Планується, що у наступному році буде переглянуто 55 пілотних ринків. Відповідний перелік сьогодні затверджено робочою групою при міністерстві, яка пройшла під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України Лева Пархаладзе.

Серед основних – ринок нежитлового будівництва, будівельних металевих конструкцій, спеціалізованих будівельних робіт: систем опалення та кондиціонування, водопостачальних мереж. Також, переглядатиметься нормативно -правова база ринку реставрації, консервації та ремонтних робіт памятників культурної спадщини. Під перегляд підпадатиме і ринок житлового будівництва, а саме комерційні об’єкти, та діяльність щодо організації будівництва.

Керівник сектору «Будівництво» Офісу ефективного регулювання Олена Шуляк, яка входить до складу робочої групи, зауважує, що  такий перегляд буде проведено вперше за історію незалежності нашої країни. Його метою є аналіз ефективності регулювання ринку, а саме визначення співвідношення вартості регулювання до ступеню досягнення мети, задля досягнення якої регулювання застосовується.

За словами Олени Шуляк якщо буде визначено, що регулювання примінено неефективно, розроблятиметься концепція змін. Це дозволить впровадити нові стандарти ефективного та дієвого регулювання,  що сприятиме покращенню бізнес-клімату та стимулюватиме економічний розвиток у відповідних сферах.

Процес перегляду проходитиме відкрито та публічно, кожен бажаючий зможе долучитись та надати свої пропозиції. Ознайомитись з повним переліком ринків можна  буде на сайті міністерства.

Перелік усіх пілотних ринків у ключових секторах економіки та відповідний графік перегляду розміщено на сайті Офісу ефективного регулювання за посиланням https://brdo.com.ua/instruments/pereglyad-diyuchyh-regulyatsij/#tab_4

Довідково:

Робоча група при міністерстві є однією з п’яти груп, створених при профільних міністерствах на виконання доручення Першого Віце-Прем’єр-міністра України Степана Кубіва з метою об’єктивної оцінки регуляторного поля, інвентаризації та очищення його в подальшому.