Новини
21.01.2016

Олексій Гончарук: Ефективне регулювання зробить Україну більш привабливою для інвесторів

Відновлення кредитування та зменшення ризиків для ведення бізнесу зроблять Україну більш привабливою для інвесторів. Це 20 січня під час ефіру на 5-му каналі зазначив Олексій Гончарук, голова Офісу ефективного регулювання ‪BRDO.

За його словами, зараз в Україні відбувається  процес лібералізації державної політики, створюються сприятливі умови для розвитку бізнесу. Але реалізувати свій інтелектуальний та ресурсний інвестиційний потенціал країна зможе лише за умови ефективного регулювання.

«В Україні правил для бізнесу менше, ніж у Європі. Тому свободи для бізнесу набагато більше», – зазначив він.

Також серед позитивних змін для бізнесу є й процес прозорості: Україна відкриває значну частину закритої інформації. Так, минулого року була оприлюднена інформація про доступ до надр. Насамперед, мова йде про публікацію звіту Ініціативи Прозорості видобувних галузей України (EITI).

Втім, попри ці позитивні тенденції, в Україні залишається проблема з кредитуванням. Саме тому BRDO спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України готує пакет законопроектів на лютий, у якому передбачені заходи, спрямовані на відновлення кредитування та зменшення ризиків.

Нагадаємо, ці заходи передбачені в межах реалізація дорожньої карти Doing Business- 2016.