Олексій Гончарук взяв участь у форумі для молоді «3D-лідерство: держава, бізнес, громадський сектор»

Форум організований Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України та Українською Академією Лідерства в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!». Захід зібрав активних представників молоді, що хочуть стати провідниками змін в українському суспільстві. Основною темою обговорення стало лідерство у трьох ключових напрямках: державному управлінні, бізнесі й громадському секторі.

 «Я радий бути тут і бачити стільки молодих людей, що мають бажання творити зміни, –  зазначив Олексій Гончарук. – Я працював у бізнесі і стикнувся з тим, що як би ти не робив бізнес у цій країні, якщо держава варварська – ти ніколи не можеш почуватися у безпеці. Мій особистий досвід,  – це те, що привело мене на державну службу».

Щодо теперішнього стану державної служби, Олексій прокоментував: «Так сталося, що нам від СРСР дістався уламок старої бюрократичної системи, хоча в ній працює насправді багато класних людей. Стереотип «Всі держслужбовці корупціонери» – це маячня. Держава – це ми з вами, це протокол взаємодії, це те, як ми разом домовимося встановити правила. У вас зараз є фантастична можливість долучитися, адже такого відкритого і готового до змін уряду ще не було. Потрапивши всередину, ви в цьому переконаєтеся. Бажаю зняти рожеві окуляри і подивитися за куліси – там неймовірно цікаво, і тільки від вас залежить, щоб ця крута держава стала ще крутішою».

Тим учасникам форуму, які хочуть працювати у державних органах, Олексій порадив: «Будьте впевнені у своїй меті і своїх силах. Адже навіть якщо всі навколо говорять, що нічого в тебе не вийде, це не має значення, якщо ви вірите в себе. Питання лише в тому, скільки часу і зусиль ви докладаєте для досягнення своєї мети».

Разом з Олексієм Гончаруком у панельній дискусії «Лідерство у державному управлінні» взяли участь Дмитро Шимків, Заступник голови Адміністрації Президента України, Володимир Бондаренко, Державний секретар Кабінету міністрів України, і Наталія Бойко, Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань євроінтеграції.