Олена Шуляк виступила на Bimex Innovation Polygon

Олена Шуляк, керівниця сектору “Будівництво” BRDO, взяла участь у Bimex Innovation Polygon – заході, присвяченому актуальним питанням залучення технології Building Innovation Modeling (BIM). Під час панельної дискусії, яку модерувала Олена, обговорювали ВІМ і залучення інвестицій, а також практичні аспекти роботи з українськими й іноземними інвесторами.

“Коли я зараз стою перед вами, мені здається, що майбутнє вже настало. Кожен з вас може прослухати будь-який курс у Стенфорді чи Гарварді завдяки онлайн-освіті; телемедицина розвивається не тільки у світі, але й у нашій країні. Хочеться, щоб у будівництві теж наступило майбутнє”, – зазначила Олена.

Хоча реалії української будівельної галузі говорять про інше. Українські проектувальники починаючи лише з цього року  зможуть працювати за єврокодами при проектуванні будівель класу СС3. В Україні досі діють 40 СНІПів, що були прийняті у 60-70-80х роках минулого століття. У будівельній галузі досі існують проблеми з фальсифікатом, оскільки в Україні не застосовуються європейські норми і правила. Комітет стандартизації в Україні, що стосується саме промислового будівництва, розташовується на окупованих територіях і на сьогодні не працює. “Попри це, сьогодні цей захід – точка відліку того майбутнього, яке ми з вами можемо наближати в Україні”, – відзначила Олена.

У панельній дискусії  також взяли участь Андрій Антоненко, керуючий партнер UVT group, Олександр Почкун, керівний партнер Baker Tilly Ukraine, Руслан Співак, директор корпоративного бізнесу Райффайзен Банк Аваль, Дмитро Кравченко, президент Об’єднання фінансових установ, і Ольга Заремба, СЕО Midland Development Ukraine.

Детальніше про подію: http://www.bimexpo.org