BRDO, МОН та ІМЗО розпочинають публічні консультації щодо Національної освітньої е-платформи

Міністерство освіти і науки виносить на громадське обговорення проект Положення про Національну освітню електронну платформу.

Документ є продуктом спільної роботи фахівців Офісу ефективного регулювання, Міністерства освіти і науки та Інституту модернізації змісту освіти, за консультативної підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України.

Положення створить нормативну базу для впровадження і роботи е-платформи, що дозволить забезпечити учасників освітнього процесу сучасними електронними освітніми ресурсами і сервісами. Зокрема, е-платформа стане ресурсом для безоплатного забезпечення електронними підручниками школярів та педпрацівників згідно з Законом України «Про освіту».

Національна освітня електронна платформа дасть поштовх для розвитку ринку виробництва електронних освітніх продуктів і сервісів,  сприятиме поширенню електронного навчання та формуванню цифрової компетентності учасників освітнього процесу в Україні.

Обговорення проекту Положення триватиме до 28 березня включно. Ознайомитися з документом і долучитися до обговорення можна за посиланням.

Наразі також триває підготовка до публічних консультацій щодо розробки технічних специфікацій та вимог до е-платформи.