Новини
19.05.2016

Поліпшення умов ведення бізнесу в Україні не в пріоритеті у ГНЕУ

Головне науково-експертне управління Верховної Ради України (ГНЕУ) рекомендувало відправити на доопрацювання Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання процесу будівництва №4187, який розроблено на виконання Плану дій щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку у методології рейтингу “Ведення бізнесу” на 2016 рік.

Основні зауваження ГНЕУ стосуються скасування процедури реєстрації декларацій у будівництві. Але ГНЕУ не врахувало того, що декларація це всього лиш повідомлення держави суб’єктом господарювання про те, що він починає (або закінчив) щось робити. Без будь-яких дозвільних елементів. Тому застосовувати до декларацій ті ж підходи в регулюванні, що і до дозволів, є алогічним.

Офіс ефективного регулювання вважає, що зауваження, викладені у вищевказаному висновку, є помилковими та необґрунтованими. Ознайомитись з нашими коментарями до тексту зазначеного висновку можна за посиланням.