Розвиток ринку електрозарядних станцій в Україні неможливий без створення відповідної законодавчої бази, – BRDO

Керівник сектору “Енеретика” BRDO Олексій Оржель заявив, що розвиток ринку електрозарядних станцій в Україні неможливий без створення відповідної законодавчої бази. Про це йшлося під час презентації Концепції розвитку ринку електрозарядних станцій в рамках Третьої міжнародної виставки електротранспорту та гібридів Plug-In Ukraine.

В Україні досі фактично не існує ринку електрозаправок, що суттєво стримує розвиток сегменту екологічних видів транспорту. Експлуатація електрокарів вимагає врегулювання низки питань з їхнього обслуговування. Окремий блок проблемних питань стосується розвитку інфраструктури, зокрема умов приєднання до електромереж. Саме тому експерти BRDO провели грунтовне дослідження регулювання ринків енергоефективності і роздрібного ринку електричної енергії. За його основі було розроблено Концепцію розвитку ринку електрозарядних станцій.

“Електрокари зменшують залежність держави від енергетичних ресурсів, сприяють екологічній безпеці та позитивно впливають на економіку країни загалом. Проте розвиток напрямку в Україні неможливий без створення відповідної законодавчої бази для ринку електрозарядних станцій”, – зазначив керівник сектору “Енергетика” Олексій Оржель.

Детальніше з Концепцію розвитку ринку електрозарядних станцій якою ви можете ознайомитись за посиланням.