Новини
06.12.2016

Телекомунікаційна дерегуляція може заощадити бізнесу близько 75 мільйонів на рік

Нещодавно Уряд ухвалив рішення щодо спрощення погодження будівництва базових станцій мобільного зв’язку.

Останніх декілька років цей процес супроводжувався купою «бар’єрів» та обріс корупційними складовими. Зокрема, базові станції мобільних операторів розміщують обладнання на вже існуючих об’єктах нерухомості, наприклад, на дахах будівель (за таким же принципом встановлюються супутникові антени чи промислові кондиціонери). Проте, з квітня 2011 року до процесу будівництва базових станцій почали застосовувати “Порядок виконання підготовчих та будівельних робіт” та “Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів”, які застосовуються для будівництва об’єктів нерухомості на земельних ділянках з відповідним посвідченням права власності чи користування землею.

За фактом, процес розміщення обладнання та його введення в експлуатацію в середньому збільшився ще на місяць, з’явилась низка компаній-посередників, які пропонують швидке вирішення питань.

Офіс ефективного регулювання очікує, що ухвалені Урядом рішення найближчим часом будуть введені в дію.  Адже за останні два роки за різними оцінками експертів та учасників ринку, «швидке» вирішення питань з будівництва та введення в експлуатацію об’єктів обійшлось бізнесу в понад 150 мільйонів гривень!!!