Новини
30.11.2016

Уряд затвердив ліцензійні умови з виробництва лікарських засобів

Кабінет Міністрів України сьогодні схвалив проект постанови «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)».

Прийняття даних ліцензійних умов дозволить усунити ряд бар’єрів для бізнесу, зокрема спростить доступ до ринку нових суб’єктів господарювання та встановить єдині прозорі вимоги до діяльності ліцензіатів. А ще, дозволить збільшити експорт української продукції на міжнародних ринках.

На думку керівника сектору «Контроль та нагляд» Офісу ефективного регулювання Володимира Головатенка, затвердження ліцензійних умов матиме позитивний ефект у частині отримання громадянами лікарських засобів належної якості. Зокрема,  через впровадження кращих міжнародних практик контролю якості ліків та удосконалення процедури ефективного та швидкого відкликання неякісних ліків з оптової та роздрібної мережі. Експерт переконаний, це дозволить попереджати використання неякісної сировини для виробництва ліків.