Новини
31.01.2017

Вартість нестандартного приєднання 1 кВт потужностей може сьогодні зрости в десятки раз

Сьогодні такі ставки на 2017 рік планує затвердити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Для прикладу, вартість приєднання 1 кВт потужностей від Київобленерго становитиме більше 5000 грн. А по м.Києву – ціна збільшиться з 41 аж до 3000, в порівнянні з минулим роком відповідно звіту Київенерго за перше півріччя 2016 року, який опубліковано у них на сайті.

За словами керівника сектору «Енергетика» Олексія Оржеля таке рішення матиме негативний вплив на інвестиційний клімат в Україні та фактично унеможливить створення нових виробництв і розвиток інноваційних сфер. Насамперед, йдеться про відновлювану енергетику, оскільки саме вона генерує найбільше приєднань.

Також, це може спровокувати і здорожчання у будівельному секторі. Зокрема, вартість 1м2 житлової площі у новобудовах деяких регіонів може зрости на 11%.

Офіс ефективного регулювання вважає, що запропоновані регулятором ставки є завищеними та необгрунтованими, вони створюватимуть додаткові перешкоди не тільки для бізнесу, а й для економічного розвитку всієї країни. Закликаємо НКРЕКП зважено підійти до рішення та переглянути вартість приєднання у бік зниження