Новини
19.10.2018

Вінниця – найкомфортніше місто для ведення бізнесу

19 жовтня у Вінниці відбулось публічне обговорення результатів рейтингу Regional Doing Business 2018 під час якого представники влади, бізнесу та експертного середовища визначили, що змінилось за рік і наскільки стало легше вести бізнес в регіоні, що може заважати бізнесу та які подальші перспективи розвитку в регіоні після перемоги.

Нагадаємо, минулого тижня у Києві було презентовано рейтинг Regional Doing Business 2018, який проводили Офіс ефективного регулювання (BRDO) спільно зі Спілкою українських підприємців (СУП).

Операційний директор BRDO Олексій Дорогань підкреслив, що оцінювання проводилось за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців. У фокусі було шість ключових складових: створення підприємства, отримання дозволу на будівництво, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, під’єднання до електромереж та електронні сервіси. «Вінниця показала суттєвий прогрес цьогоріч. Перше місце у порівнянні з 9 минулого року. Ми були приємно здивовані. Основний прогрес був забезпечений за рахунок критеріїв «створення підприємства» та «оформлення земельної ділянки». Строки проходження даних процедур у Вінниці вдвічі менші за деякі регіони. Але є куди зростати і що вдосконалювати. Віримо, що міська та обласна адміністрації продовжать дослухатись до бізнесу та експертів, і перетворять місто на “рай” для інвесторів».

«У Вінниці ми готові надати повний супровід кожному реальному інвестору і допомогти відкрити бізнес. Чому? Бо розуміємо, що саме від розвитку економіки залежить, наскільки успішним і комфортним буде наше місто. І результат співпраці є. На нових підприємствах за останні три роки створено 2 тисячі робочих місць. А бюджет міста зріс з майже 3 млрд грн до 5. Це, в тому числі, і за рахунок тих надходжень, які забезпечує ефективний «білий» бізнес», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Важливо, щоб представники влади розуміли свою безпосередню причетність до формування умов ведення бізнесу в кожному окремому регіоні. Не менш важливо і втримати це лідерство та хороші показники. У Вінницькому регіоні ще існують питання, які турбують бізнес. Тому радимо не зупинятися і рухатися в правильному руслі якісних змін,» –  підкреслив Андрій Єрашов, співголова комітету з розвитку підприємництва Спілки українських підприємців (СУП)

Також до обговорення долучились активні підприємці міста, Рада підприємців при міському голові, представники бізнес-асоціацій та депутати Вінницької міської ради.

Захід відбувся за підтримки Офісу ефективного регулювання, Спілки українських підприємців та Вінницької міської ради, в рамках Марафону можливостей для бізнесу у Вінниці, на виконання Програми посилення конкурентоспроможності МСП м.Вінниці та Стратегії розвитку Вінниця – 2020.