За підтримки BRDO запущено портал координації міжнародної технічної допомоги ProAID

4 квітня Мінекономрозвитку запустило офіційний веб-портал координації міжнародної технічної допомоги (МТД) в Україні – ProAID. Ресурс містить повну актуальну інформацію про чинні проекти міжнародної допомоги Україні, їхні цілі, донорів та стан реалізації.

Портал був розроблений командою підтримки реформ МЕРТ за підтримки BRDO та IT-спільноти України, зокрема Асоціації IT Ukraine.

«Міжнародна донорська допомога – це потужний інструмент, що може суттєво допомогти Україні трансформуватися в успішну розвинуту країну. Але тільки у випадку, якщо ці ресурси ефективно використовуються на правильні цілі – прозоро і відкрито, з можливістю громадського контролю. Саме тому відкриті дані – це дуже важливо і в цій сфері», – зазначив Голова BRDO Олексій Гончарук.

Портал ProAID є інформаційною системою управління МТД, що є оновленою версією тестової моделі OpenAid. Сьогодні портал містить найбільшу актуалізовану базу даних проектів і програм міжнародної допомоги в Україні з повною деталізованою інформацією та проектною документацією щодо них. Портал дозволяє будь-якому користувачеві легко знайти інформацію про проекти МТД, використовуючи спеціальні фільтри: за типом допомоги і фінансування; регіонами; донорами, виконавцями, бенефіціарами та реципієнтами проектів МТД; строками дії проекту. Крім того, надає можливість ознайомитися з інтерактивною аналітикою міжнародної допомоги в Україні.

Серед іншого, портал ProAID дозволяє ініціаторам та виконавцям реєструвати нові проекти МТД, а також здійснювати їх перереєстрацію. Для цього необхідно внести контакті дані ініціатора проекту, заповнити відповідні поля реєстрації та прикріпити проектну документацію. Після виконання цих умов портал автоматично сформує реєстраційну картку проекту і залишається тільки дочекатися схвалення проекту адміністратором.

Ознайомитись з можливостями порталу ProAID і скористатись його аналітичними інструментами можна за посиланням – http://proaid.gov.ua.

Довідково:

Створення і запуск порталу передбачено Постановою КМУ від 15 лютого 2002 № 153 “Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги” та Постановою КМУ від 21 жовтня 2015 року №835 “Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних”.