Новини
15.12.2017

10% паркомісць, пристосованих для електрокарів, хочуть ввести на законодавчому рівні

За матеріалами 24tv.ua.

Офіс ефективного регулювання BRDO пропонує встановити 10-відсоткову квоту для паркомісць з електрозарядними пристроями на законодавчому рівні.

Розробники наголошують, що для розвитку інфраструктури необхідно створити прозорі умови приєднання до електромереж, законодавчо визначити товар на ринку, врегулювати статус зарядного пристрою, електрозарядної станції тощо.

Дослідження, проведене фахівцями BRDO, виявило додаткові бар’єри для розвитку електрокарів, які неможливо усунути на рівні вторинного законодавства.

Зокрема, з метою систематизації ринку електрозарядних станцій та інтеграції його з ринком електроенергії, була розроблена Концепція розвитку ринку електрозарядних станцій.

Зараз кожен сотий автомобіль, що продається в світі – це електрокар, а у 2040 році ним буде кожне друге авто. В Україні частка електрокарів є набагато меншою – це близько 4 тисяч машин, які обслуговуються 1,5 тис. ЕЗС. Інфраструктура ЕЗС не розвинена, тому вітчизняний споживач віддає перевагу традиційному транспорту, – зазначив керівник сектору “Енергетика” BRDO Олексій Оржель.

Концепція розвитку ринку електрозарядних станцій передбачає, зокрема, облаштування електрозарядними станціями кожного 10-го паркувального місця на великих парковках та автостоянках.

Парковки для електромобілів хочуть запровадити на законодавчому рівні

Так, в єдиному додатку водій зможе в автоматичному режимі знайти ЕЗС, відстежити вільні паркомісця з електрозарядкою, отримати інформацію про ціни на послуги з користування такими зарядними станціями.