Новини
09.11.2017

BRDO запрошує обговорити Концепцію саморегулювання в Україні

Експерти BRDO дійшли висновків, що зміни в сфері саморегулювання потрібно починати не з закону, а з формування державної політики. Відображенням цього є проект Концепції, що був підготовлений за результатами обговорень під час круглого столу, а також за результатами консультацій зі стейкхолдерами (он-лайн та робочі наради).
У Концепції описано проблеми та недоліки сучасного стану інституту саморегулювання в Україні та запропоновані шляхи вирішення сьогоднішніх проблем. Також чітко прописані очікувані результати та способи оцінювання ефективності впровадження змін, пропонованих документом. Виходячи із суті такого документу як Концепція, безпосередньо в ній передбачено базові та принципові позиції щодо впровадження та здійснення саморегулювання.
Концепція обов’язково стане предметом дискусій та в результаті в її основі мають бути збалансовані інтереси всіх зацікавлених сторін. Адже основна ідея пропонованої державної політики у сфері – саморегулювання повинно розвиватись знизу, а не насаджуватись державою. Участь держави в процесах саморегулювання – на мінімально необхідному рівні. Дещо інша модель розвитку співрегулювання, яке в концепції відмежовано від саморегулювання та є наступним, більш складним етапом після останнього.
Запрошуємо до обговорення.