До 7 млн українців щомісяця користуються сервісами на основі відкритих державних даних

Сервісами на основі відкритих державних даних щомісяця користуються від 5,2 до 7 млн українців — це 17-23% українських інтернет-користувачів. Відповідну оцінку здійснили експерти Офісу ефективного регулювання BRDO.

Згідно з результатами аналізу, найбільш популярними є дані у сферах конкурентної розвідки (до 2.7 млн), медицини (до 1.9 млн) та громадського транспорту (до 1.3 млн).

Аналіз здійснювався на основі даних сервісу SimilarWeb. Для цього використовувалась середньомісячна кількість унікальних відвідувачів веб-сайтів сервісів. Дані найбільших сервісів уточнені у їхніх представників.

Сервіси категоризовані за тематикою. Оскільки аудиторії користувачів у рамках категорії перетинаються, нижньою оцінкою кількості користувачів в категорії визначено найбільший показник в категорії, а верхньою — суму показників в категорії.

Верхня і нижня оцінки кількості користувачів сервісів на основі відкритих даних в Україні визначені як суми верхніх і нижніх оцінок за категоріями.

Нагадаємо, експерти Офісу ефективного регулювання BRDO здійснили аналіз “Політика відкритих даних”, у якій сформували основні проблеми сфери відкритих даних.