Новини
22.03.2016

ДРС підтримала пропозиції експертів та бізнесу до проекту ліцензійних умов щодо небезпечних відходів та хімічних речовин – BRDO

Державна регуляторна служба підтримала пропозиції та зауваження експертів Офісу ефективного регулювання BRDO до 2-х проектів ліцензійних умов, які були розроблені Мінприроди.

22 березня на спільній нараді в ДРС, на яку було запрошено експертів напрямку нагляду та контролю BRDO, було розглянуто проекти Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України. За підсумками обговорення, всі зауваження, напрацьовані BRDO після аналізу проектів, будуть враховані Мінприроди в остаточній редакції.

Зауваження та пропозиції експертів до проектів гармонізують ініціативи Мінприроди з чинним законодавством України, усуваючи дублювання повноважень органів державного нагляду (контролю) та зменшуючи ризики надання неконкурентних умов ліцензіатам.

«ДРС активно залучає Офіс BRDO при опрацюванні різних законодавчих ініціатив. І в більшості випадків – підтримує наші висновки та пропозиції. Ми цінуємо таку ефективну співпрацю й вважаємо, що це найкраща оцінка роботи нашої команди. Ми вдячні ДРС за можливість активно вибудовувати діалог з різними суб’єктами регуляторної політики та отримувати ефективний результат», – вважає Володимир Головатенко.

Оптимізація проектів ліцензійних умов, які були розглянуті на нараді 21 березня, не передбачає зниження рівня контролю за небезпечними відходами та виробництвом небезпечних речовин. Запропоновані експертами Офісу пропозиції та зауваження допоможуть більш чітко закріпити відповідальність саме передбачених законодавством України органів нагляду і контролю щодо цих питань. А уникнення дублювання контролюючих функцій іншими держустановами за фактом допоможе зекономити кошти державного бюджету.

Нагадаємо, що BRDO на своєму сайті відкрив спеціальний розділ, у якому публікуватимуться проекти регуляторних актів, що надходять від ДРС та Міністерства економічного розвитку і торгівлі для отримання експертної оцінки Офісу.

Офіс ефективного регулювання закликає представників бізнесу та громадськість долучатись до цього процесу та надсилати свої пропозиції на [email protected]. Усі пропозиції та зауваження, що надходитимуть на адресу Офісу ефективного регулювання BRDO, будуть враховані при підготовці висновків.