Новини
27.04.2018

ДСНС розпочала публікацію результатів перевірок у Пілотному модулі ІАС

Державна служба з надзвичайних ситуацій України долучилася до роботи у Пілотному модулі планування заходів державного нагляду (контролю) для запуску ІАС ДНК (Інтегрована автоматизована система державного нагляду і контролю). Відтепер інформація щодо проведення перевірок, насамперед, з пожежної безпеки в громадських закладах висвітлюється на сайті https://inspections.gov.ua/ 

Зокрема, на порталі розміщується інформація щодо перевірок торговельно-розважальних центрів, закладів охорони здоров’я, а також шкіл та садочків, в рамках масштабної кампанії, яку розпочала ДСНС у 2018 році.

“На сьогодні ДСНС виявлено понад 15 тисяч порушень, з яких більше 5 тисяч не усувались протягом тривалого часу. Вже перевірено 1319 об’єктів, з яких 937 дошкільних та шкільних закладів, 56 лікарень зі стаціонарним лікуванням, 326 торговельно-розважальних центрів і об’єктів дозвілля. Тільки в Києві порушення виявлені у ТРЦ «Магеллан» та «Dream Town». Пропонується закрити ТЦ “Альтаіровскій” в Одесі, ТЦ “Нікос” і супермаркет “Колібріс” в Рівненській області. Безпека громадян – на першому місці. Відтепер – наша робота стане ще відкритішою та кожен громадянин України зможе зайти на сайт ІАС та побачити результати перевірок громадських закладів в своєму місті”, – зазначив очільник ДСНС України Микола Чечоткін.

Голова Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Гончарук зауважив в свою чергу, що приєднання ДСНС до ІАС свідчить про зміну підходів в держорганах.

“Держава змінюється. І ми бачимо ці зміни. Органи влади стають відкритішими. Вже сьогодні на Пілотному модулі ІАС працюють 18 органів державного нагляду і контролю, зібрано понад 108 тисяч запланованих перевірок, з яких вже більше 2000 тисяч – з результатами, та більше 3 тисяч позапланових перевірок на 2018 рік. І ми раді, що ДСНС також стали частиною цього процесу, – зазначив Голова BRDO.

На сьогодні ДСНС внесено результати вже 45 планових перевірок та 50 позапланових.

 

Довідково:

Пілотний модуль планування заходів державного нагляду (контролю) для запуску ІАС ДНК створено у 2017 році Державною регуляторною службою України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та за підтримки Офісу ефективного регулювання (BRDO). Функціонал Пілотного модулю ІАС постійно розширюється: з початку він був лише помічником у плануванні заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, сьогодні вже дозволяє публікувати та узагальнювати результати заходів державного нагляду (контролю).