Корисні інструменти, що допоможуть розвитку бізнес-потенціалу громад

Голова BRDO Олексій Дорогань розповів про корисні інструменти, що дозволять розвивати бізнес-діяльність у громадах, в рамках конференції партнерів програми USAID Ukraine – USAID Україна DOBRE «Стратегічний розвиток та інвестиції».

Під час панелі «Як стимулювати місцевий малий та середній бізнес та підтримати підприємництво?» Олексій дав кілька корисних порад для органів місцевого самоврядування:

 1. Обов’язково перенесіть регуляторні акти в онлайн;

2. Підключення до платформи #StartBusinessChallenge та локалізація кейсів дозволяє підприємцям краще зрозуміти місцеві правила та легко контактувати з потрібними органами влади;

3. BRDO розробив для органів місцевого самоврядування конструктор, який допомагає аналізувати регуляторний вплив тих чи інших актів. Він доступний на regulation.gov.ua.

4. Полегшіть підключення до електромереж для бізнесу шляхом переговорів між енергокомпанією та органами місцевої влади. Кращий процес підключення зробить початок бізнесу значно простішим.

5. Максимально ефективно налаштуйте процес взаємодії з Держгеокадастром. Від цього залежить строк, за який інвестор або підприємець отримає земельну ділянку.

6. Сучасна процедура отримання поштової адреси дозволяє бізнесу полегшити цей процес.