Новини
16.11.2016

Крига скресла – бастіон на шляху інвестицій в будівництво дав тріщину

Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала проект зниження розміру та нового порядку сплати пайової участі в м. Києві. Проект передбачає зниження «податку з інвестицій» з максимальних 10% до 4% як житлових, так і для нежитлових забудов. Також змінюється формула розрахунку розміру пайової участі.

Прийняття нового порядку вщент розгромило аргументи самої ж Київради про неможливість реформування питання сплати пайової участі в інфраструктуру міст. 15 листопада бастіон захисту корупції та неефективного «ручного» регулювання дав суттєву тріщину. «Вхід на ринок» для чесних і некорумпованих забудовників спростився.

Але компромісне рішення про зниження пайової участі – це лише перший крок до повного скасування одного з найкорупційніших та неконтрольованих зборів з бізнесу. Він доводить – ПОВНЕ СКАСУВАННЯ «ПОДАТКУ З ІНВЕСТИЦІЙ» не лише можливе, а й вигідне державі. Для цього владі потрібно лише почати думати стратегічно та відкинути особисті бажання про «ручне» управління зборами з бізнесу.

Київ приєднався до багатьох міст в Україні, які вже давно почали реформи в цій сфері. Місцева влада поступово повертається обличчям до бізнесу. Наступний крок – за державою.

Законодавці у Верховній Раді України повинні зробити свій остаточний вибір – консервувати корупцію та тиск на інвестора, чи підтримати реформи та відкрити двері інвестиціям. Підтримка законопроекту №3610 в частині повного скасування пайової участі – це кінцева мета першого кроку, який був зроблений у бастіоні захисту будівельного ринку від інвестицій та розвитку!

Дякуємо Ольга Балицька за наполегливість у відстоюванні права громади на реформи і сподіваємося, що вже скоро зможемо цілковито позбутися неконтрольованого «побору з інвестицій» завдяки прийняттю законопроекту №3610 в частині повного скасування пайової участі.