Новини
02.03.2018

Мінрегіон спільно з BRDO, IDLO та “Разом проти корупції” розробляють нові прозорі процедури щодо відхилень від ДБН

За матеріали minregion.gov.ua.

Мінрегіон спільно з громадськістю та експертами напрацював дорожню карту завдань із запровадження нових процедур розгляду та погодження відхилень від державних будівельних норм. Дорожня карта розроблена із залученням ВRDO, Міжнародної міжурядової організації з розвитку права (IDLO), Урядово-громадської ініціативи “Разом проти корупції”, Реанімаційного пакету реформ (РПР), Офісу підтримки та впровадження реформ (RST).

“Дерегуляція у будівельній галузі та усунення корупційних ризиків – пріоритетні завдання будівельного блоку Мінрегіону. У зоні особливої уваги – сфера державних будівельних норм. Ми вже маємо план з перегляду застарілих та затвердження нових ДБН, цього року – це 16 ДБН, у минулому затвердили 13. Крім того, спільне завдання – зробити процедури розгляду відхилень від ДБН максимально прозорими з максимальною публічністю, усунути існуючі корупційні ризики”, – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Так, у співпраці з міжнародними партнерами та громадським сектором були внесені зміни до складу секцій Науково-технічної ради (які займаються розглядом відхилень від ДБН) та збільшена присутність  незалежної експертної громадськості, підвищено публічність процедур.

Крім того, антикорупційні кроки, здійснені Мінрегіоном у зазначеній сфері, були відзначені у публічному звіті Урядово-громадської ініціативи “Разом проти корупції”.