Новини
21.09.2021

«Необмежені» строки надання адмінпослуг скасовано — законопроект №5454 ухвалено в цілому

Ухвалений в цілому законопроект нарешті скасовує регулювання строків надання адміністративних послуг на час карантину. Тож відтепер карантин не буде підставою для зупинення цих строків — вам будуть зобов’язані надати послугу вчасно.

17 березня 2020 року, на самому початку пандемії та карантину в Україні, Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямований на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 530- IX.

У вищевказаному законі встановлювалося, що із дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Тобто чиновникам дозволили самостійно встановлювати строк розгляду документів для отримання певної адміністративної послуги. Зрештою, через довготривалість запровадженого карантину строки надання будь-яких адміністративних послуг фактично стали необмеженими, а подані документи для отримання відповідної послуги почали розглядатися подекуди кілька місяців. 

Експерти BRDO брали участь у розробці законопроекту, покликаного скасувати практику нескінченних строків у сфері надання адміністративних послуг.

Тож упевнені, що це значно полегшить життя і бізнесу, і суспільству!