Новини
08.12.2021

Об’єднання зусиль: BRDO та Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів уклали Меморандум про співпрацю

Співпраця, покликана зробити ринок будматеріалів ефективним, прозорим та запропонувати державі й учасникам ринку сучасні інструменти взаємодії. Офіс ефективного регулювання BRDO підписав Меморандум про співпрацю зі Всеукраїнською спілкою виробників будматеріалів.

1 січня 2023 року в Україні набуде чинності закон про надання будівельної продукції на ринку, який імплементує в національне законодавство положення Регламенту (ЄС) №305/2011 ​​— документ, що встановлює гармонізовані умови для обігу будівельної продукції.

«Щоб цей процес був ефективнішим, дуже важливою є комунікація експертного та профільного середовища. Ми поглиблюємо нашу співпрацю зі стейкхолдерами задля координації зусиль, які спрямовані на запобігання корупції, підвищення прозорості та ефективності індустрії будматеріалів», — зазначив Олексій Дорогань, виконавчий директор BRDO.

Серед основних завдань, які ставлять перед собою BRDO та Спілка виробників будматеріалів, — спільна участь у формуванні державної політики в сфері надання будівельної продукції на ринку. Не менш важливим є розвиток співробітництва з міжнародними організаціями та національними виробниками, обмін інформацією, ініціювання та реалізація проєктів, що становлять спільний інтерес.

 «Особливість Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів в тому, що вона є найбільшою міжсегментною організацією, що об’єднує виробників будівельної продукції незалежно від профілю. Ми переконані, що наша співпраця сприятиме подальшій цифровізації галузі, боротьбі з фальсифікатами будматеріалів, а виробники будматеріалів зможуть долучитися до процесів запровадження BIM-технологій в Україні», — додав Олексій Дорогань.

Нещодавно експерти BRDO опублікували дослідження «Надання будівельної продукції на ринку» та розпочали публічну консультацію щодо ефективної імплементації положень Регламенту 305 і Закону «Про надання будівельної продукції на ринку».

Долучитися до обговорення: https://bit.ly/Survey_marketing_construction