Новини
05.06.2019

Проект концепції інформатизації медицини оприлюднений для громадського обговорення

Сучасна медицина – це мрія кожного українця. А створення електронної системи охорони здоров’я –  невід’ємна частина трансформації охорони здоров’я України.

До минулого року в українській системі охорони здоров’я усі працювали лише з паперовими формами. Менш ніж через рік рівень комп’ютеризації зріс з 3% до 97%. Сьогодні Україна розбудовує найбільш сучасну електронну систему охорони здоров’я фактично з нуля.

Вже зараз у системі eHealth зареєструвалися 25 тисяч лікарів сімейної медицини і 1 279 медзакладів. А 27,7 млн пацієнтів обрали лікарів, яким довіряють, і підписали декларації в електронній системі.

Концепція інформатизації медицини містить стратегічний план розвитку електронної системи охорони здоров’я, основні принципи її роботи, необхідні законодавчі зміни та передумови для інвестиційної привабливості системи. 4 червня 2019р. проект концепції був представлений та оприлюднений для громадського обговорення.

Офіс ефективного регулювання координує допомогу IT-спільноти щодо побудови служби технічного адміністратора системи електронного здоров’я.

Країна змінюється, не перемикайтесь!

Ознайомитися з проектом Концепції інформатизації охорони здоров’я можна за гіперпосиланням.