Новини
14.06.2018

Смартфон замість касового апарату

В Україні 107,6 тисячі підприємців використовують касові апарати (РРО) при здійсненні розрахункових операцій. Купувати і обслуговувати їх дуже витратно. Але сьогодні Уряд ухвалив два важливих рішення, над якими BRDO працював спільно з Міністерством фінансів та Міністерством економічного розвитку та торгівлі. Ці рішення  спростять реєстрацію РРО та дадуть можливість бізнесу використовувати смартфон або планшет в якості касового апарату. Зареєструвати РРО можна буде за один день. Це зменшить витрати бізнесу орієнтовно на 30%.

Від сьогодні процедуру використання касових апаратів спрощено та започатковано процес впровадження інноваційних моделей РРО. Це дозволить впровадити новітні розробки, значно розширити перелік наявних моделей та функцій, спростити умови для використання РРО та зменшити витрати бізнесу на їх придбання та експлуатацію. Сьогодні вже існують розробки, де фіскальна пам’ять розміщена на флешці і приєднана через USB кабель до мобільного телефону.

Окрім того, прийнятий  проект постанови “Про внесення змін до Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій”, суттєво удосконалює механізми обміну інформацією при введенні в експлуатацію, технічному обслуговуванні та ремонті РРО через центри сервісного обслуговування.

Автоматизація цих процедур створить зручні умови взаємодії між підприємцями і контролюючими органами.  

Сподіваємось, що через місяць-два власники касових апаратів суттєво зменшать кількість обовязкових візитів до ДФС, а для реєстрації розрахунків можна буде використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації.  

Ми очікуємо, що незабаром електронні пристрої з’являться у багатьох продавців товарів, розрахунки будуть проводитись у безготівковій формі, і чеки покупцю будуть надсилатись на електронну пошту або інший безпаперовий спосіб.