Новини
23.09.2021

Як працює сфера державних перевірок бізнесу?

Щоб це дізнатись і привернути увагу до сфери державних перевірок, Texty.org.ua розробили проєкт «Під наглядом». У межах цього проєкту проаналізовано відкриті дані Інспекційного порталу, який містить інформацію про планові та позапланові перевірки, здійснені державними контрольними органами, та їхні результати. 

Чому це важливо?

Понад 6 мільйонів людей скористались Інспекційним порталом з 2017 року. На порталі вже зареєстровано 886 контрольних органів та міститься інформація про понад 700 тисяч проведених перевірок за 2018–2021 роки.

Завдяки підвищенню прозорості державного регуляторного сектору та переведенню документообігу в електронну форму кількість перевірок зменшилась у 7,5 разів: у 2013 році було проведено 1,3 мільйона перевірок, у 2019-му – 172 тисячі.

Про що ще я можу дізнатись?

У статті ви знайдете короткі поради для підприємців про те, як підготуватися до проведення перевірки. 

До того ж, матеріал містить рекомендації контрольним органам щодо підвищення якості даних про перевірки, які вони вносять до бази даних Інспекційного порталу.

Нагадаємо, що Інспекційний портал надає доступну інформацію про перевірки в режимі реального часу. Цей вебсервіс запущений Офісом ефективного регулювання BRDO у 2017 році спільно з Державною регуляторною службою.

Проект розроблений Texty.org.ua за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».