Новини
28.09.2018

З’явився новий інструмент для перевірки виконавців будівельних робіт

Відтепер на інтерактивній мапі будівельних робіт системи Відкритий бюджет можна отримати витяг з результатами перевірок підрядника здійснених більшістю контролюючих органів України. Така функція стала можливою завдяки даним, які публікує Інспекційний портал Державної регуляторної служби, що був розроблений Офісом ефективного регулювання BRDO.

На Інспекційному порталі публікуються всі дані стосовно запланованих та проведених перевірок більшості контролюючих органів України. Після запуску протоколу доступу API для розробників з’явилась можливість інтегрувати ці дані з сторонніми системами. Центр «Ейдос», як фіналіст Open Data Challenge, першим впровадив використання цих даних в системі Відкритий бюджет, а саме в модулі «Інтерактивна мапа будівельних робіт».

Цим інструментом Відкритого бюджету вже користуються  Львівська ОДАДніпропетровська ОДАДніпропетровськМиколаївІвано-Франківськ,  УжгородКременчук,  міста Дрогобич і Городок.  В процесі підключення – Луцька міська рада та Херсонська міська рада. Крім того в Львівській ОДА запустили систему подачі скарг на недобросовісно проведені ремонти безпосередньо з інтерактивної мапи.

Інспекційний портал надає дані про планові перевірки, предмет та результати перевірок та накладені штрафи. Інформація надається по більшості контролюючих органів України, таких як ДАБІ, ДСНС, Держекоінспекція, Держпраці, Держпродспоживслужби та багато інших.

Кожен об’єкт на інтерактивній мапі відтепер інтегрований з відкритими реєстрами, з яких автоматично підтягується інформація про виконавця робіт. Це дозволить активістам здійснювати громадський контроль за якістю проведених робіт.