Новини
14.08.2024

Мінцифра запускає громадське обговорення Стратегії розвитку сфери відкритих даних

Міністерство цифрової трансформації виносить на громадське обговорення проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Стратегії розвитку сфери відкритих даних України на 2025–2027 роки» для з’ясування громадської думки та отримання пропозицій щодо забезпечення сталого розвитку сфери відкритих даних.

Метою Стратегії є гармонізація з європейськими стандартами та вимогами нормативно-правового регулювання, розвиток ефективності владно-управлінських процесів через ухвалення рішень на основі відкритих даних, а також зміцнення інституційної спроможності формування та реалізації державної політики відкритих даних в Україні.

У Стратегії визначено шість ключових напрямів розвитку:

  1. розвиток політики та нормативно-правового регулювання сфери відкритих даних в Україні;
  2. покращення якості, інтероперабельності, кількості наборів відкритих даних і пов’язаних із ними метаданих;
  3. розвиток доступності та спроможностей Єдиного державного вебпорталу відкритих даних;
  4. посилення екосистеми освіти у сфері відкритих даних;
  5. розбудова взаємодії між стейкхолдерами сфери відкритих даних задля реалізації соціального й економічного потенціалу відкритих даних;
  6. посилення інституційної спроможності державного апарату у формуванні та реалізації політики відкритих даних в Україні.

Онлайн-обговорення стратегії відбудеться  21 серпня 2024 року об 11:00 на зустрічі комунікаційної платформи Data+. Дискусія почнеться 21 серпня 2024 року об 11:00. Реєстрація учасників до 18 серпня включно за посиланням.

Надсилайте свої зауваження та пропозиції до проєкту на електронну пошту [email protected] чи за поштовою адресою 03150, м. Київ, вул. Ділова, 24 до 3 вересня включно 20.

Стратегію розвитку сфери відкритих даних на 2025–2027 роки створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту — Фонд Східна Європа.

Комунікаційна платформа Data+ створена Міністерством цифрової трансформації України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується  USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту — Офіс ефективного регулювання BRDO.