Новини
29.08.2024

Конкурс за Національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards (UEPA) завершено

Наша держава провела український етап європейської премії European Enterprise Promotion Awards (EEPA) та відзначила вітчизняних лідерів підприємництва. 

«Європейський Союз і надалі підтримує українські МСП через низку програм EU4Business, що, серед іншого, сприяють налагодженню нових зв’язків і інтеграції українських партнерів до європейських практик. Премія  European Enterprise Promotion Awards, до якої вкотре долучається Україна, є одним із потужних майданчиків підтримки підприємництва, відзначення найкращих ініціатив, бізнес-мережування і лідерства. Цьогоріч завдяки широкомасштабній національній кампанії ще більше українських учасників дізналися про відзнаку і долучилися до конкурсу, в результаті якого найкращі проєкти будуть представлені на європейському рівні й знову засвідчать талант і стійкість українців попри виклики війни», – зазначила Ірина Губарець, координаторка проєктів у секторі конкуренції та підтримки бізнесу Представництва Європейського Союзу в Україні.

119 аплікантів подали заявки на участь у конкурсі. В фінальному турі відбору представники проєктів наживо презентували журі свою діяльність.

Серед фіналістів було обрано по одному переможцю в кожній з шести категорій: 

Два проєкти-переможці поїдуть на європейську церемонію нагородження ЕЕРА в рамках #SMEassembly2024, що відбудеться в Угорщині в листопаді 2024 року. Журі визначило, що цьогоріч Україну представлятимуть проєкт «Кліматичні інноваційні ваучери» та проєкт «Нова економіка Івано-Франківська — підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності (NEF)»

Окрему нагороду гран-прі як найбільш креативна та надихаюча бізнес-ініціатива в Україні отримав проєкт «Розвиток міжнародного підприємництва».

Журі конкурсу: 

  • Юлія Козиркіна, начальник відділу розвитку  підприємництва управління розвитку та підтримки підприємництва  Мінекономіки 
  • Андрій Ремізов, директор ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» 
  • Оксана Продан, радник Голови Асоціації міст України
  • Оксана Миронько, керівник департаменту комунікацій Європейської бізнес асоціації
  • Юлія Федосюк, генеральний директор компанії UAPAY
  • Юлія Врублевська, координатор проєктів Секретаріату UNIC
  • Тетяна Черницька, професор кафедри міжнародної економіки Київського національного економічного університету (КНЕУ)

Проведення відбору координувало Міністерство економіки України.

Національна премія Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024 ініційована Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України й Офісом з розвитку підприємництва та експорту в межах проєкту EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, Офісом ефективного регулювання BRDO та Civitta Ukraine за фінансової підтримки European Union in Ukraine.