Новини
09.10.2024

Відновлення та розвиток Бородянської громади: разом до сталого майбутнього

З травня 2024 року коаліція Ukraine Support Team (UST), у складі якої працює BRDO, та в партнерстві з аналітичним центром Saturday Team розробляє проєкт Економічного моделювання для відновлення та розвитку Бородянської громади. Метою роботи є створення комплексної динамічної моделі економічного відновлення до 2030 року, яка враховує різні сценарії демографічного, соціального та економічного розвитку. Ця модель стане основою для економічної частини Програми комплексного відновлення громади.

Чому це важливо?

Недостатньо просто відбудувати зруйновані будівлі – важливо створити умови для сталого економічного розвитку. Без нових робочих місць та економічних можливостей громаді може загрожувати депопуляція. Ми прагнемо допомогти Бородянській громаді знайти шляхи до самостійного розв’язання місцевих проблем і забезпечити процвітання в майбутньому.

Потенціал Бородянської громади

Бородянська селищна громада має великий потенціал завдяки вдалому логістичному розташуванню. Метою проєкту є допомогти громаді використати цей потенціал, розробивши сценарії розвитку, стратегічні економічні напрями та передпроєктні пропозиції для забезпечення сталого економічного розвитку.

Що вже зроблено?

  • Проаналізовано економічний стан громади в різні періоди, виявлено системні проблеми, розроблена динамічна модель економічної та демографічної ситуації з різними сценаріями розвитку до 2030 року.

  • У процесі моделювання враховані План комплексного відновлення та Стратегія розвитку Київської області, світові тренди і досвід 10 передмість Центральної та Східної Європи. Це дало можливість застосувати найкращі практики розвитку для локального контексту.

25 вересня команда UST зустрілася з селищною головою Іриною Захарченко та презентувала попередні напрацювання: аналіз поточної ситуації, майбутні економічні та демографічні тренди, сценарії розвитку та їхній вплив на бюджет громади та кількість населення, а також  рекомендації та показники для досягнення кожного зі сценаріїв. 

Вже 28 жовтня у Бородянці відбудеться презентація розробленого командою UST Економічного моделювання для відновлення та розвитку Бородянської громади для представників громади та всіх зацікавлених сторін. Запрошуємо на презентацію! Деталі щодо часу та місця події будуть оголошені на сторінках UST

Проєкт «Економічне моделювання для відновлення та розвитку Бородянської громади» здійснюється за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».