Новини
09.08.2024

«Армія+» – папери мінус: Міноборони презентувало застосунок для військових

8 серпня Міністерство оборони України презентувало новий застосунок «Армія+», метою якого є цифровізація послуг для військовослужбовців. Це важливий крок у впровадженні цифровізації у війську, щоб зробити службу ефективною та значно зменшити обсяги паперової роботи.

Згідно з опитуванням Міноборони, яке було проведено серед майже 64 тисяч військовослужбовців з різних структур, саме електронні рапорти військові найбільше прагнули мати у цифровому й зручному форматі. 

«Надмірна паперова робота, яка сповільнює ефективність і якість служби — одна зі скарг від військових, яку я чув найчастіше. А ефективність та якість —  це те, що нам допомагає достойно триматися у війні проти росіян. Вірю, що Армія+ та цифровізація війська загалом значно зміцнить ці компоненти. Вдячні Центру масштабування технологічних рішень при Генеральному штабі ЗСУ, що забезпечили створення концепту, розробку та впровадження застосунку», — підкреслив Рустем Умєров, Міністр оборони України.

У «Армія+» доступні 11 видів рапортів, згруповані чотирма типами: «На відпустку», «На допомогу», «Направлення» і «Видача направлення». Рапорти можна подати за кілька хвилин, а покрокові підказки допоможуть уникнути помилок при заповненні. Надіслати рапорти на підпис можна буде за допомогою опції Армія ID, унікального номера військовослужбовця.

Команда BRDO долучалася до розробки комплексу вже реалізованих змін у законодавстві, зокрема законопроєкту 10062 про цифровізацію армії, який передбачав створення застосунку «Армія+», а також допомагала супроводжувати процеси запуску застосунку

«Армія+ — це не тільки великий крок у цифровізації війська, а ще й демонстрація людяного ставлення до наших захисників. Люди, які ризикують життям за нашу із вами свободу, не мають заповнювати папери від руки під лінійку, стояти у чергах чи їхати у довгі подорожі за підписом на рапорті. Далі будемо впроваджувати ще більше сервісів для комфорту наших військових», —  зазначила Катерина Черногоренко, заступниця Міністра оборони з питань цифровізації.

Ще одна функція першої версії застосунку — професійні опитування для різних груп військових. Це дасть змогу державі дізнатися думку військовослужбовців з будь-яких питань, а самим військовим — впливати своїм голосом на реальні зміни у Силах оборони України.

У майбутньому «Армія+» стане екосистемою продуктів для військових. У застосунку з’являтимуться нові функції, про які повідомлятимуть на офіційних сторінках Армія+ та Міноборони. 

«Армія+» — це державний мобільний застосунок, створений військовими для військових. Застосунок створено Міністерством оборони України спільно з військовослужбовцями Центру масштабування технологічних рішень при Генеральному штабі ЗСУ. До «Армії+» доступ мають лише чинні військові.