Новини
17.07.2024

Українська бойова система DELTA успішно пройшла перевірку кібербезпеки за стандартами на базі NIST

14 липня бойова система ситуаційної обізнаності DELTA успішно пройшла перевірку на відповідність стандарту інформаційної безпеки що підтверджує відповідність її комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) встановленим вимогам. Незалежну перевірку здійснила одна з провідних міжнародних консалтингових компаній.

«Вперше в історії України військова система пройшла сертифікацію за стандартами, які використовують в країнах НАТО. До цього подібні системи перевірялися за стандартами 20-річної давності, які втратили свою актуальність», — зазначив Рустем Умєров, Міністр оборони України

Раніше BRDO долучився до розробки комплексу вже впроваджених змін до законодавства, зокрема законопроєктів №10062 та №11143, які наділили Міністерство оборони України новими повноваженнями та можливостями для розвитку цифрових систем у сфері безпеки і оборони.

«Щоб перемогти ворога ми маємо бути швидшими, ефективнішимим, більш інноваційними та гнучкішими, при цьому не йти на компроміси з безпекою. Збір, обробка та використання даних з використанням Дельти дозволить краще планувати, виконувати операції, координувати дії своїх сил. Підтвердження відповідності знімає останній ключовий блокер для масштабування впровадження та розвитку системи», — пояснив Олексій Дорогань, виконавчий директор BRDO.

Наступний крок — введення DELTA в експлуатацію Силами оборони України. Система має отримати широке розповсюдження у бойових підрозділах для забезпечення технологічної переваги над ворогом. 

DELTA — це унікальна екосистема військових продуктів, що розробляється військовими для військових, та побудована за стандартами НАТО. 

Основною метою DELTA є забезпечення можливості бачити поле бою в реальному часі, обмінюватися інформацією між підрозділами, бригадами в складі ЗСУ, угрупованнями, а за потреби також і з союзниками.