Новини
19.09.2024

Українські виробники безпілотників вперше можуть взяти участь у тендерах Коаліції дронів в рамках «Рамштайн»

Це важливий крок для підтримки вітчизняного виробництва та зміцнення обороноздатності.

Тендери включають два лоти:

  • FPV-дрони – заявки приймаються до 14 жовтня
  • Дрони-перехоплювачі – заявки приймаються до 11 листопада

«Мета цієї коаліції – забезпечити промислове виробництво FPV-дронів для технологічної переваги над ворогом на довгострокову перспективу. Важливо не лише масштабувати виробництво на Заході, але й підтримати українські компанії. Тому ми вперше залучаємо вітчизняних виробників до участі у тендерах», – зазначила Катерина Черногоренко, заступниця Міністра оборони України з питань цифровізації.

Чому це важливо?

  • Підтримка українських виробників: Українські компанії отримують унікальну можливість долучитися до міжнародних тендерів, що сприятиме розвитку вітчизняного оборонного комплексу та економіки.
  • Технологічна перевага: Масштабне виробництво FPV-дронів та дронів-перехоплювачів дозволить створити технологічну перевагу над ворогом.
  • Ефективне використання ресурсів: Коаліція дронів акумулювала 50 мільйонів євро для закупівлі техніки. Планується придбати 20-30 тисяч дронів, що дозволить суттєво посилити оборонні можливості.

До чого тут BRDO?

Команда BRDO розробила модель залучення українських виробників та сприяла її узгодженню з країнами-учасницями Коаліції дронів. Цей проєкт став можливим завдяки лідерству Міністра оборони України Рустема Умєрова та заступниці Міністра оборони з питань цифровізації Катерини Черногоренко.

Реєструйтеся та подавайте заявки на сайті Міністерства оборони Великої Британії