Новини
03.10.2024

Як оцінюють рівень відкритих даних користувачі? Результати опитування

Цього літа команда BRDO проводила опитування серед користувачів відкритих даних, щоб виявити рівень задоволеності у доступності даних, запитів та очікувань, а також – їхньої участі у комунікаційній платформі Data+.

Ключові результати опитування:

  • найбільший попит мають дані місцевої влади – 31%, судові дані – 29% та ЄДР – 24%;
  • 56% опитаних задоволені доступом через портали відкритих даних, але хотіли б покращення якості, актуальності даних та описів;
  • вдосконалення пошуку на Порталі відкритих даних, інтеграція сторінок громад і зміни до Постанови № 835 щодо поточних умов — основні рекомендації респондентів опитування. 

Більше деталей у звіті за посиланням

Команда Офісу ефективного регулювання вдячна всім, хто долучився до опитування, і запрошує до подальшого діалогу і співпраці у просуванні відкритих даних в Україні. Долучайтесь до групи у Facebook, щоб брати участь у діяльності комунікаційної платформи Data+ за посиланням у коментарях. 

Опитування проведене за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту — Офіс ефективного регулювання BRDO.