Новини
08.06.2016

Експерт: “Новий регламент зберігання зерна – це крок до прозорих і ефективних правил гри на ринку”

Керівник сектору “Сільське господарство” Офісу ефективного регулювання (BRDO) Андрій Заблоцький вважає, що новий регламент зберігання зерна суттєво сприятиме створенню прозорих і ефективних правил гри на ринку. Так експерт прокоментував ініціативу щодо створення робочої групи з розробки регламенту “Зберігання зерна та продуктів його переробки”.

За його словами, сьогодні динамічний розвиток зернового ринку України та його лідируючі позиції в світовому експорті потребують змін в частині удосконалення регулювання зберігання зерна та продуктів його переробки. Тому на часі розробка нового регламенту щодо зберігання зерна і продуктів його переробки, який дозволить привести у відповідність до найкращих міжнародних практик існуючу в Україні систему.

“Основною метою розробки нового регламенту має стати впровадження прозорих, ефективних та стимулюючих для ринку правил гри”, – зазначив Андрій Заблоцький та додав, що одночасно даний регламент має розв’язати та/або спростити ряд існуючих питань, як, наприклад, поділ зерна на класи для потреб експорту, умови змішування зерна для формування товарної партії та інше.

Експерт зауважив, що позиція Офісу ефективного регулювання щодо цього питання однозначна – будь-які перепони для руху зерна та продуктів його переробки, не пов’язані із безпосереднім дотриманням достатнього рівня безпечності та захистом інтересів українських виробників і споживачів, мають бути усунені.