Новини
12.01.2016

В Україні стартує реалізація дорожньої карти Doing Business 2016

12 січня на сайті Кабінету Міністрів України було опубліковано розпорядження про затвердження плану імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку у методології рейтингу “Ведення бізнесу” на 2016 рік.

Ця дорожня карта змін у регуляторній політиці України створена експертами Офісу ефективної регуляції BRDO спільно з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України на основі аналізу методики оцінки легкості ведення бізнесу у світовому рейтингу Doing Business-2017.

Запропоновані 57 кроків до спрощення ведення бізнесу в Україні у фінальному документі об’єднані у 43. Ці 43 позиції стосуються підготовки та внесення змін до законопроектів щодо реєстрації бізнесу, початку будівництва, підключення до електромереж, захисту прав інвесторів, отримання кредитів та інших параметрів, за якими у світі вимірюють легкість ведення бізнесу.

“Імплементація регуляторних практик за рейтингом Doing Business передбачена і Стратегією сталого розвитку «Україна-2020», затвердженою указом Президента України, і Угодою про коаліцію. Однак до прийняття розпорядження цілісної картини необхідних реформ не існувало. Затверджене розпорядження КМУ є першим цілісним та достатньо деталізованим українським планом у контексті рейтингу”, – вважає лідер команди нормопроектувальників Офісу ефективної регуляції.

Як зазначив проектний менеджер реформи дерегуляції Нацради реформ Дмитро Романович, “якщо вдасться це виконати, то вже у жовтні 2015 року ми будемо у ТОП-50, а у наступному році – у ТОП-20 країн за легкістю ведення бізнесу згідно з методикою Світового банку”.

З текстом розпорядження та планом дій можете ознайомитися тут.