Угода про асоціацію з ЄС: чого очікувати?

1 вересня набирає чинності “неторгова” частина Угоди про асоціацію, відповідно до якої Україна поступово має гармонізувати своє законодавство з законодавством ЄС.
В Україні ніхто ретельно не вивчав, який саме економічний ефект буде від імплементації цієї частини Угоди. Україна зробила свій вибір на користь асоціації незалежно від наслідків, оскільки у нас існує величезний кредит довіри до євроінтеграції. Однак за змістом Угоди приховуються як потенційні надзвичайні можливості, так і істотна небезпека. Законодавство ЄС досить складне і вимогливе, його непрофесійна імплементація потенційно може завдати удару як по економіці, так і по суспільним інтересам. Крім того, надто часто у політиків виникає бажання обґрунтувати європейською інтеграцією свої помилки або корупційні інтереси.
“У своїй роботі BRDO часто стикається з положеннями Угоди. Наша принципова позиція полягає у тому, що завжди потрібно ретельно вивчати та зважувати, де і у чому Угода надає Україні можливість маневру або вибору між різними варіантами, з тим щоб обрати найоптимальніший з точки зору інтересів нашої країни. Зробити це важливо і для того, аби не допустити дискредитації процесу євроінтеграції в очах нашого народу. Добре, що ЄС нам надає максимально можливу підтримку в процесі імплементації за що ми щиро вдячні”, – Денис Малюська, заступник Голови BRDO.
Детальне інтерв’ю можна подивись за посиланням http://espreso.tv.