BRDO‬ спільно з МЕРТом розробили agenda для покращення бізнес-клімату в Україні

Імплементація цих кроків дозволить Україні увійти у 2017 році у топ-50, а у 2018 році у топ-20 країн рейтингу DoingBusiness.

Кабінет міністрів затвердив дорожню карту Doing Business-2017, яка була розроблена експертами‎ BRDO спільно з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України.

Розпорядження «Про затвердження Плану дій щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку у методології рейтингу DoingBusiness 2017» уряд підтримав 16 грудня, але кілька днів воно перебувало на доопрацюванні.

Карта Doing Business-2017 – один з перших результатів роботи Офісу ефективного регулювання BRDO.

«Це наша agenda, яку ми маємо втілювати. Це спільне завдання громадськості, влади та експертного середовища», – сказав Олексій Гончарук, голова Офісу ефективного регулювання.

[gview file=”https://brdo.com.ua/wp-content/uploads/2015/12/ukr_fin_21.pdf”]

Цей план має бути реалізований упродовж наступного року. Він передбачає 57 пунктів, які стосуються внесення змін до законопроектів щодо реєстрації бізнесу, початку будівництва, підключення до електромереж, захисту прав інвесторів, отримання кредитів та інших параметрів, за якими у світі вимірюють легкість ведення бізнесу.

Юлія Клименко, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі, вважає, що  ці зміни мають сприяти поліпшенню бізнес-клімату. За словами Дениса Малюськи, експерта BRDO, імплементація цих кроків дозволить Україні увійти у 2017 році у топ-50, а у 2018 році у топ-20 країн рейтингу DoingBusiness.