Новини
07.04.2022

BRDO закликає світ бойкотувати продукти компанії Henkel

Henkel – хімічно-промислова компанія, що випускає побутово-гігієнічну продукцію під марками Рersil, Pril, Bref, Taft, Schwarzkopf, Shauma, Fa, Brillance, Glisskur і Dial

Нещодавно компанія оголосила, що продовжить свій бізнес у РФ, хоча й слідуватиме накладеним міжнародним санкціям. Зокрема, заморозить майбутні інвестиції в РФ і зупинить рекламу у російських державних медіа.

Експерти BRDO неодноразово наголошували, що подальше ведення бізнесу з країною-агресором, навіть за умови дотримання санкційних обмежень, все одно означає сплату податків у РФ. В результаті росія використовує ці гроші для фінансування своїх наступально-терористичних дій проти України. 

За даними Forbes, у 2020 році Henkel отримала 1,13 мільярда доларів виручки, з яких були сплачені всі податки у бюджет РФ. А видання Reuters повідомляє, що Henkel сподівається досягти всіх фінансових показників, які були заплановані керівництвом компанії на 2022 рік, у повному обсязі. 

Як бачимо, Henkel, цинічно ховаючись за публічними твердженнями про дотримання міжнародних санкцій, продовжує business as usual. Водночас РФ готується до наступного удару по Україні і планує повторити свої звірства, які російські варвари здійснили у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці й інших містечках-сателітах Києва.

Кожен товар, куплений у компанії-колабораціоніста, є грошовим внеском у подальші терористичні дії РФ в Україні. Тому закликаємо усіх активістів і небайдужих громадян бойкотувати товари Henkel і влаштовувати акції у європейських містах для протидії цієї компанії.

#StandWithUkraine #StopRussianAgression #BoycottHenkel