Новини
28.04.2016

Голова BRDO Олексій Гончарук взяв участь у роботі круглого столу з питань цифрової економіки

Перспективам розвитку інноваційної цифрової економіки був присвячений круглий стіл, який відбувся 28 квітня у Кабінеті Міністрів. Захід пройшов під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. В обговоренні взяв участь і Голова Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Гончарук.

“Сьогодні інформатизація державних установ, створення інтелектуальних систем управління та моніторингу державних процесів може сприяти вирішенню багатьох складних проблем. Зокрема і ефективного регулювання бізнесу”, – зазначив Олексій Гончарук, коментуючи захід.

Олексій Гончарук також зауважив, що наразі експерти BRDO працюють над розробкою системи інтелектуального регулювання «Простір», серед багатьох інструментів якої буде відкритий для всіх розрахунок аналізу регуляторного впливу. Це дозволить підвищити якість та пришвидшити підготовку документів у сфері державної регуляторної політики.

Загалом, експертне середовище вважає, що сучасні технології не лише забезпечують більш ефективне виконання функцій державного управління, а й роблять взаємовідносини між державою, бізнесом і суспільством більш прозорими, оперативними та зрозумілими. І саме концепція цифрової економіки передбачає впровадження в усіх сферах державного управління таких технологій та інформаційних систем.