Новини
30.08.2016

Мінекономрозвитку і ДРС затвердили нову методику перегляду регуляторних актів

Віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів та Голова  державної служби з питань регуляторної політики Ксенія Ляпіна затвердили Методичні рекомендації щодо проведення першого етапу системного перегляду регуляторних актів, які враховують кращі міжнародні практики та попередній вітчизняний досвід.

Відповідно рекомендацій перший етап перегляду передбачатиме інвентаризацію  регуляторного поля. Зокрема, перегляд актів, завдань, інструментів та ринків у кожній галузі. Це дозволить сформувати перелік регуляцій, які не відповідають принципам регуляторної політики для їх подальшої якісної оцінки та виміру результативності.

Після завершення процесу інвентаризації буде затверджено публічний план системного перегляду актів у відповідних сферах економіки. Процес відбуватиметься за активної участі бізнесу і громадськості.

Системний перегляд є елементом Концепції ефективного регулювання, яку вчора було схвалено на засіданні Національної ради реформ.

Детально ознайомитись з методичними рекомендаціями можна тут:

[gview file=”https://brdo.com.ua/wp-content/uploads/2016/08/Metodyka-1.pdf”]

Матеріали за даною тематикою:

https://brdo.com.ua/top/natsionalna-rada-reform-zatverdyla-kontseptsiyu-efektyvnogo-regulyuvannya/

https://brdo.com.ua/news/vid-kilkosti-yakosti-5-ministerstv-provedut-povnyj-pereglyad-svoyih-regulyatornyh-dokumentiv-ta-skasuyut-vse-zajve/