Новини
01.02.2016

Нацкомфінпослуг врахував пропозиції BRDO щодо ліцензійних умов з надання фінансових послуг

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), врахувала зауваження та пропозиції Офісу ефективного регулювання BRDO до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів)».

Частину з них розробник врахувала одразу, а інші зауваження були враховані після проведення робочої наради 1 лютого, яку ініціювала Державна регуляторна служба за участю громадськості та підприємців. Про це повідомив експерт Офісу ефективного регулювання Леонід Литвиненко.

Зокрема, BRDO пропонував визначати у Ліцензійних умовах повний перелік ознак, які прирівнюють інші договори до кредитних.

Експерти Офісу також запропонували передбачити у проекті норму, яка б дозволяла приймати рішення щодо переоформлення ліцензії або залишення заяви без розгляду не лише уповноваженій особі, а й Голові Нацкомфінпослуг. Це потрібно для недопущення порушення строків розгляду документів, поданих суб’єктами господарювання.

Також під час наради були враховані зауваження BRDO щодо необхідності вказати у проекті постанови документ, де  визначається кваліфікація працівників суб’єкта господарювання.